Υλικά για 4 άτομα

  • 18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα και τον χυμό τους)
  • 3-4 πιπεριές χρωματιστές
  • 1-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γραμμάρια βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτάλι σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
Βήμα 4
Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς.
Βήμα 6
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ.
Βήμα 7
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα σουβλάκια με την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, με ένα πινέλο για περισσότερη γεύση.
Βήμα 8
Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού και γαρνίρουμε με άνηθο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.