Υλικά

  • μισό κιλό παντζάρια (τους βολβούς μόνο)
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το σέλινο.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους.
  3. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές. Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  4. Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα, μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
  5. Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.