Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. αγγούρι
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 150 γρ. φέτα
  • Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν (βλ. παρακάτω)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ελιές σε ροδέλες και θρυμματίζουμε τη φέτα.
Βήμα 3
Ενώνουμε όλα τα λαχανικά με την κάπαρη και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο πιάτο. Από πάνω γαρνίρουμε με τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν.
Βήμα 5
Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν
Βήμα 6
Αποξηραίνουμε τις ελιές στο φούρνο στους 100 °C μέχρι να αφυδατωθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με κρουτόν ψωμιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

botrini735x90

TAGS