Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. αγγούρι
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 150 γρ. φέτα
  • Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν (βλ. παρακάτω)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ελιές σε ροδέλες και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ενώνουμε όλα τα λαχανικά με την κάπαρη και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο πιάτο. Από πάνω γαρνίρουμε με τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν. Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν Αποξηραίνουμε τις ελιές στο φούρνο στους 100 °C μέχρι να αφυδατωθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με κρουτόν ψωμιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ. botrini735x90