Υλικά

  • 2 λεπτοκομμένα εσκαλόπ
  • Μισή κουταλιά αλεύρι
  • 10 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Λίγο κονιάκ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κομματάκια τα εσκαλόπ, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με βούτυρο και αφήνουμε να ροδίσει από κάθε πλευρά.
  3. Σβήνουμε με κονιάκ.
  4. Βγάζουμε τα εσκαλόπ από το τηγάνι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει μια βράσει περιχύνουμε τα εσκαλόπ.