Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα σκληρά μπισκότα της επιλογής σας (30 μπισκότα)
  • 1 (390 γραμμάρια) μπορεί να ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 280 γραμμάρια ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος λιωμένη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάζετε με μαγειρικό σπρέυ.
  2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι.
  3. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία την ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότο και το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αφήνετε 2 -3 λεπτά το μείγμα να ηρεμήσει και προσθέτετε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κάτσει λίγο το μείγμα. Συγχρόνως λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
  7. Τέλος πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα.
  8. Βάζετε όλα τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.