Ένα πρωτεϊνικό, πλήρες και γευστικό γλυκό, που σε συνδυασμό με ένα φρούτο αποτελεί ιδιαίτερα χορταστικό σνακ.
Υλικά (8 κομμάτια)
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 60 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
- 100-120 γρ. φυστικοβούτυρο
- 20 ml ζεστό νερό
- 2 αβγά & 4 ασπράδια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
- Βήμα 2: Χτυπάμε με μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3: Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ ή σε άλλο σκεύος της αρεσκείας μας.
- Βήμα 4: Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα. Το γλυκό φουσκώνει λόγω των αβγών, αλλά μόλις βγει και κρυώσει «κάθεται» και παραμένει υγρό εσωτερικά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 240 kcal
- Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 21,2 γρ.
- Λιπαρά: 13,5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI