Ένα πρωτεϊνικό, πλήρες και γευστικό γλυκό, που σε συνδυασμό με ένα φρούτο αποτελεί ιδιαίτερα χορταστικό σνακ.

Υλικά (8 κομμάτια)

  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 60 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100-120 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 20 ml ζεστό νερό
  • 2 αβγά & 4 ασπράδια

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
  • Βήμα 2: Χτυπάμε με μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 3: Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ ή σε άλλο σκεύος της αρεσκείας μας.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα. Το γλυκό φουσκώνει λόγω των αβγών, αλλά μόλις βγει και κρυώσει «κάθεται» και παραμένει υγρό εσωτερικά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 240 kcal
  • Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 21,2 γρ.
  • Λιπαρά: 13,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI