Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε ατομικές μερίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος
- 150 γρ μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 2 καρότα, σε χοντρές φέτες
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 4 εκ
- 200 γρ. φασολάκια κομμένα, κομμένα στα 4 εκ.
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε το κρέας σε δυνατή φωτιά σε 3 δόσεις μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα και πασπαλίστε με αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα, σκεπάστε και αφήστε το να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή και μαγειρέψτε με το καπάκι για 1 ώρα. Προσθέστε τα μανιτάρια, το καρότο και τις πατάτες. Επανατοποθετήστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά, προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, προαιρετικά.