Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε ατομικές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος
  • 150 γρ μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 καρότα, σε χοντρές φέτες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 4 εκ
  • 200 γρ. φασολάκια κομμένα, κομμένα στα 4 εκ.
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε το κρέας σε δυνατή φωτιά σε 3 δόσεις μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα και πασπαλίστε με αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα, σκεπάστε και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή και μαγειρέψτε με το καπάκι για 1 ώρα. Προσθέστε τα μανιτάρια, το καρότο και τις πατάτες. Επανατοποθετήστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά, προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε άλλα 15 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, προαιρετικά.