Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κολοκυθόσπορο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, χωρίς κοτσάνι, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • 1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 3 φλ. τσαγιού βρασμένη κολοκύθα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε το μισό κολοκυθόσπορο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και οι κολοκυθόσποροι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια του τσίλι, μαγειρέψτε ένα ή δύο λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε το μήλο, το μαύρο πιπέρι, την κανέλα και την κολοκύθα.
  4. Ανακατέψτε 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
  6. Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο σε μέτρια φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  7. Πολτοποιήστε τη σούπα στο μπλέντερ.
  8. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι και τη ζάχαρη.
  9. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ με μια κουταλιά μασκαρπόνε και πασπαλίστε από πάνω με τον καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο.