Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού κολοκυθόσπορο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, χωρίς κοτσάνι, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρές λωρίδες
- 1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 3 φλ. τσαγιού βρασμένη κολοκύθα
- Αλάτι κατά βούληση
- 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέστε το μισό κολοκυθόσπορο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και οι κολοκυθόσποροι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμάτια του τσίλι, μαγειρέψτε ένα ή δύο λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε το μήλο, το μαύρο πιπέρι, την κανέλα και την κολοκύθα.
- Ανακατέψτε 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο σε μέτρια φωτιά και αφήστε στην άκρη.
- Πολτοποιήστε τη σούπα στο μπλέντερ.
- Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι και τη ζάχαρη.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ με μια κουταλιά μασκαρπόνε και πασπαλίστε από πάνω με τον καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο.