Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
- 2 φλ. τσαγιού πράσα κομμένα σε φέτες ή ένα φρέσκο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 8 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio
- 2 γεμάτα φλ. τσαγιού κολοκύθας, κομμένη σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κ. γλ. αλάτι, περισσότερο ανάλογα με τη γεύση
- 1/8 κ. γλ. λευκό πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 2- 3 χούφτες σπανάκι
- 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Κόψτε σε φέτες και ξεπλύνετε τα πράσα, χωρίζοντας τα δαχτυλίδια (το ξέπλυμα θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν πιο γρήγορα).
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα πράσα και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το ρύζι, ανακατέψτε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε να ανακατεύετε για μερικά λεπτά.
- Προσθέστε το κρασί και ξύστε τα κομμάτια που έχουν ροδίσει. Αφήστε όλο το κρασί να μαγειρευτεί, περίπου 2- 3 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά.
- Μαγειρέψτε για 20 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά να μην κολλήσει.
- Ανακατέψτε το ριζότο, προσθέτοντας το σπανάκι και την παρμεζάνα.
- Προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με τη γεύση. Αν σας αρέσει ένα πιο «χαλαρό» ριζότο, προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό.