Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • 2 φλ. τσαγιού πράσα κομμένα σε φέτες ή ένα φρέσκο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 8 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio 
  • 2 γεμάτα φλ. τσαγιού κολοκύθας, κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι, περισσότερο ανάλογα με τη γεύση
  • 1/8 κ. γλ. λευκό πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2- 3 χούφτες σπανάκι
  • 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε σε φέτες και ξεπλύνετε τα πράσα, χωρίζοντας τα δαχτυλίδια (το ξέπλυμα θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν πιο γρήγορα).
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα πράσα και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το ρύζι, ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε να ανακατεύετε για μερικά λεπτά.
  4. Προσθέστε το κρασί και ξύστε τα κομμάτια που έχουν ροδίσει. Αφήστε όλο το κρασί να μαγειρευτεί, περίπου 2- 3 λεπτά.
  5. Προσθέστε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά.
  6. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά να μην κολλήσει.
  7. Ανακατέψτε το ριζότο, προσθέτοντας το σπανάκι και την παρμεζάνα.
  8. Προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με τη γεύση. Αν σας αρέσει ένα πιο «χαλαρό» ριζότο, προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό.