Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένη
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα 
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού ρόκα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  2. Φρυγανίστε το ψωμί.
  3. Προσθέστε τη ρόκα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού.
  4. Μοιράστε την τονοσαλάτα ανάμεσα στις δύο φέτες ψωμιού με τη ρόκα.
  5. Καλύψτε κάθε μία με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  6. Κόψτε στη μέση για να σερβίρετε και απολαύστε.