Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά (μοιρασμένη)
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Νιφάδες πιπεριού τσίλι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα ή γκούντα σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέστε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Μαγειρέψτε για να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από το τηγάνι σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν ελαφρώς οι μελιτζάνες και να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μείγμα μελιτζάνας, 1 φλιτζάνι φρυγανιά, αυγά, παρμεζάνα, μαϊντανό, νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  5. Σχηματίστε τα μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και στη συνέχεια μια εσοχή στο κέντρο για να εισάγετε δύο μικρούς κύβους τυριού. Φέρτε το μείγμα γύρω από το τυρί για να το καλύψει καλά
  6. Κυλήστε τις μπάλες σε 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά για να δώσετε μια τραγανή εξωτερική όψη.
  7. Σκουπίστε το τηγάνι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως και ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  8. Δουλεύοντας σε δύο δόσεις, προσθέστε τα μισά κεφτεδάκια και ψήστε για 4 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.