Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την επικάλυψη:
- 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1- 2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά με τα υγρά, εναλλάξ με το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή καπάκι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφήστε 30 λεπτά για να ξεκουραστεί το μείγμα για μάφιν.
- Όταν έρθει η ώρα για το ψήσιμο, λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να μεταφέρετε το μείγμα στις θήκες.
- Ψήστε τα μάφιν στους 190 βαθμούς για 18- 22 λεπτά. Τα μάφιν είναι έτοιμα όταν μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο βγάζει λίγα υγρά ψίχουλα ή όταν ένα δάχτυλο που πιέζετε απαλά στο κέντρο των μάφιν αναπηδά γρήγορα.
- Αφήστε να κρυώσουν στη φόρμα για 5-10 λεπτά.
- Βουτήξτε τις κορυφές των μάφιν στο λιωμένο βούτυρο. Ανακινήστε απαλά το περιττό βούτυρο. Κυλήστε αμέσως ολόκληρο το μάφιν στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
- Τοποθετήστε το μάφιν σε μια σχάρα και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.