Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την επικάλυψη:
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1- 2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά με τα υγρά, εναλλάξ με το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή καπάκι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφήστε 30 λεπτά για να ξεκουραστεί το μείγμα για μάφιν.
  5. Όταν έρθει η ώρα για το ψήσιμο, λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να μεταφέρετε το μείγμα στις θήκες.
  6. Ψήστε τα μάφιν στους 190 βαθμούς για 18- 22 λεπτά. Τα μάφιν είναι έτοιμα όταν μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο βγάζει λίγα υγρά ψίχουλα ή όταν ένα δάχτυλο που πιέζετε απαλά στο κέντρο των μάφιν αναπηδά γρήγορα.
  7. Αφήστε να κρυώσουν στη φόρμα για 5-10 λεπτά.
  8. Βουτήξτε τις κορυφές των μάφιν στο λιωμένο βούτυρο. Ανακινήστε απαλά το περιττό βούτυρο. Κυλήστε αμέσως ολόκληρο το μάφιν στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
  9. Τοποθετήστε το μάφιν σε μια σχάρα και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.