Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια, μέτρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο
  • 1 αυγό
  • 4- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. φέτα
  • Λίγο μαυροπίπερο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τρίψτε τα κολοκυθάκια, τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε και αφήστε τα για 15’ να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  3. Στύψτε καλά να βγάλουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.
  4. Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη γραβιέρα, τη φέτα και μαυροπίπερο.
  5. Ζυμώστε και πλάστε τους κολοκυθοκεφτεδες.
  6. Λαδώστε ελαφρώς και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.