Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα μακαρόνια με λιωμένα τυριά
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
Εκτέλεση
- Πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα μακαρόνια με το τυρί, σχηματίστε μια μπάλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε 15 μπάλες.
- Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα ρηχό μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα τέσσερα μεγάλα αυγά.
- Σε ένα τρίτο ρηχό μπολ, συνδυάστε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το ιταλικό καρύκευμα.
- Μετά από 30 λεπτά στην κατάψυξη, κυλήστε κάθε μπάλα μακαρονιών με τυρί στο μείγμα αλευριού και στη συνέχεια στο αυγό.
- Μόλις καλυφθεί πλήρως από το αυγό, αφήστε την περίσσεια να στάξει πριν μεταφέρετε τη μπάλα στο μπολ με τη φρυγανιά.
- Κυλήστε στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί απ’ όλες τις πλευρές και βουτήξτε τξανά στο αυγό.
- Προσθέστε την ξανά στο μείγμα της φρυγανιάς και πιέστε απαλά από όλες τις πλευρές για να βεβαιωθείτε ότι τα μακαρόνια και το τυρί καλύπτονται πλήρως από τη φρυγανιά.
- Μεταφέρετε την παναρισμένη μπάλα πίσω στο ταψί με το περιθώριο και επαναλάβετε με όλες τις υπόλοιπες μπάλες.
- Μόλις παναριστούν όλες οι μπάλες ψήστε στο air fryer, γαρνίροντας με λίγο λάδι, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
- Ανοίξτε το air fryer, γυρίστε τις μπουκιές, γαρνίρετε με λάδι και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.