Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα μακαρόνια με λιωμένα τυριά
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα

Εκτέλεση

  1. Πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα μακαρόνια με το τυρί, σχηματίστε μια μπάλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε 15 μπάλες.
  2. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα ρηχό μπολ.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα τέσσερα μεγάλα αυγά.
  5. Σε ένα τρίτο ρηχό μπολ, συνδυάστε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το ιταλικό καρύκευμα.
  6. Μετά από 30 λεπτά στην κατάψυξη, κυλήστε κάθε μπάλα μακαρονιών με τυρί στο μείγμα αλευριού και στη συνέχεια στο αυγό.
  7. Μόλις καλυφθεί πλήρως από το αυγό, αφήστε την περίσσεια να στάξει πριν μεταφέρετε τη μπάλα στο μπολ με τη φρυγανιά.
  8. Κυλήστε στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί απ’ όλες τις πλευρές και βουτήξτε τξανά στο αυγό.
  9. Προσθέστε την ξανά στο μείγμα της φρυγανιάς και πιέστε απαλά από όλες τις πλευρές για να βεβαιωθείτε ότι τα μακαρόνια και το τυρί καλύπτονται πλήρως από τη φρυγανιά.
  10. Μεταφέρετε την παναρισμένη μπάλα πίσω στο ταψί με το περιθώριο και επαναλάβετε με όλες τις υπόλοιπες μπάλες.
  11. Μόλις παναριστούν όλες οι μπάλες ψήστε στο air fryer, γαρνίροντας με λίγο λάδι, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
  12. Ανοίξτε το air fryer, γυρίστε τις μπουκιές, γαρνίρετε με λάδι και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.