Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατέψτε το σκόρδο και τα ολόκληρα κλαδάκια ρίγανης.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σχάρας σε δυνατή φωτιά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάρια στο φούρνο).
- Όταν ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι προσθέστε τα καλαμάρια και ψήστε τα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κόψτε τα σταυρωτά σε δαχτυλίδια.
- Περιχύστε τα καλαμάρια με τη σάλτσα λεμονιού.
- Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.