Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατέψτε το σκόρδο και τα ολόκληρα κλαδάκια ρίγανης.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σχάρας σε δυνατή φωτιά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάρια στο φούρνο).
  3. Όταν ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι προσθέστε τα καλαμάρια και ψήστε τα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κόψτε τα σταυρωτά σε δαχτυλίδια.
  5. Περιχύστε τα καλαμάρια με τη σάλτσα λεμονιού.
  6. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.