Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600 γρ. μαρμελάδα κεράσι
- Για το γλάσο (προαιρετικά):
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 κ. σ. γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
- Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά. Προσθέστε και ανακατέψτε τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Απλώστε 3 φλιτζάνια από το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Τοποθετήστε από πάνω τη μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Ρίξτε κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε από πάνω μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
- Ψήστε για 30- 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει καλά.
- Χτυπήστε τα υλικά για το γλάσο και περιχύστε τις μπάρες που έχουν κρυώσει.