Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 πρέζα λευκή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού νερό, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα φασολάκια και σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τα φασολάκια.
  4. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
  5. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι τα φασολάκια και οι πατάτες να μαλακώσουν, 25 έως 30 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάστε προς το τέλος του μαγειρέματος για να μειωθεί η σάλτσα αν είναι πολύ υδαρής.