Υλικά
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αμυγδάλου
- 1/4 φλ. τσαγιού ουδέτερο λάδι (ή λιωμένο βούτυρο)
- 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι βρώμης
- 1 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια (ή πεκάν)
- Για το γλάσο:
- 4 κ. σ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ. σ. γάλα
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε το αλεύρι βρώμης, τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για να ενωθούν.
- Ρίξτε μέσα τα κομματάκια καρότου και τα καρύδια. Προσπαθήστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
- Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μεταφέρετε περίπου από 1 κουταλιά για κάθε μπισκότο στο ταψί και ψήστε για 17- 20 λεπτά.
- Αφήστε το να σταθεροποιηθεί στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.
- Για να φτιάξετε το γλάσο χτυπήστε το τυρί κρέμα, το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται στη συνοχή του επιθυμητού.
- Ρίξτε το στα κρύα μπισκότα και σερβίρετε.