Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 γεμάτα φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 2 φλ. τσαγιού ρόκα
  • 1 φλ. τσαγιού αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 1/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Εντωμεταξύ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το αλάτι.
  3. Σουρώστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τα με λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, τη ρόκα, τα αγγούρια, τη φέτα, το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κουκουνάρια.
  5. Ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε το να πάει παντού. Αλατοπιπερώστε αν θέλετε, και σερβίρετε.