Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας
- 2 γεμάτα φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 φλ. τσαγιού ρόκα
- 1 φλ. τσαγιού αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
- 1/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένο κουκουνάρι
- Για το ντρέσινγκ:
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Εντωμεταξύ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το αλάτι.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τα με λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, τη ρόκα, τα αγγούρια, τη φέτα, το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κουκουνάρια.
- Ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε το να πάει παντού. Αλατοπιπερώστε αν θέλετε, και σερβίρετε.