Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνου 145 γρ.
- 1/2 στέλεχος σέλινου, ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 μικρή πρέζα πάπρικα, προαιρετικά
- Για το σάντουιτς:
- 4 φέτες ψωμί
- 8 φέτες αγγούρι
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 2 κ. γλ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε την τονοσαλάτα βάλτε τον τόνο, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
- Για να συναρμολογήσετε τα σάντουιτς απλώστε την τονοσαλάτα σε δύο φέτες ψωμί.
- Προσθέστε το αγγούρι και το μαρούλι και, στη συνέχεια, αλείψτε τις υπόλοιπες φέτες με τη μαγιονέζα και καλύψτε τα σάντουιτς.
- Πιέστε ελαφρά τα σάντουιτς, κατόπιν κόψτε τα στη μέση (ορθογώνια ή τριγωνικά) και σερβίρετε.