Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνου 145 γρ.
  • 1/2 στέλεχος σέλινου, ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 μικρή πρέζα πάπρικα, προαιρετικά
  • Για το σάντουιτς:
  • 4 φέτες ψωμί
  • 8 φέτες αγγούρι
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ. γλ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την τονοσαλάτα βάλτε τον τόνο, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
  2. Για να συναρμολογήσετε τα σάντουιτς απλώστε την τονοσαλάτα σε δύο φέτες ψωμί.
  3. Προσθέστε το αγγούρι και το μαρούλι και, στη συνέχεια, αλείψτε τις υπόλοιπες φέτες με τη μαγιονέζα και καλύψτε τα σάντουιτς.
  4. Πιέστε ελαφρά τα σάντουιτς, κατόπιν κόψτε τα στη μέση (ορθογώνια ή τριγωνικά) και σερβίρετε.