Υλικά
- 2 μεγάλα παξιμάδια (στρογγυλά)
- 3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
- 1/4 φλ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Για το ντρέσινγκ:
- Ελαιόλαδο
- 1- 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1- 2 κ. σ. κάπαρη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Κόψτε τα παξιμάδια στη μέση και, στη συνέχεια, κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
- Στο ίδιο μπολ προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τον άνηθο και τη φέτα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να καθίσουν για 20 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετήστε το 1/4 των παξιμαδιών στον πάτο. Βάλτε από πάνω το μείγμα της σαλάτας και φροντίστε να προσθέσετε το χυμό από τον πάτο του μπολ στο πιάτο σας.