Υλικά

  • 2 μεγάλα παξιμάδια (στρογγυλά)
  • 3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
  • 1/4 φλ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Για το ντρέσινγκ:
  • Ελαιόλαδο
  • 1- 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1- 2 κ. σ. κάπαρη
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα παξιμάδια στη μέση και, στη συνέχεια, κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
  3. Στο ίδιο μπολ προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τον άνηθο και τη φέτα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να καθίσουν για 20 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετήστε το 1/4 των παξιμαδιών στον πάτο. Βάλτε από πάνω το μείγμα της σαλάτας και φροντίστε να προσθέσετε το χυμό από τον πάτο του μπολ στο πιάτο σας.