Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2/3 φλ. τσαγιού γάλα, ελαφρώς ζεσταμένο
- 3 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε γρήγορα τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο. Προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε τα για να τα καλύψετε όλα με το μείγμα του αλευριού.
- Μεταφέρετε τα μήλα στο ταψί, ισιώνοντας τα κομμάτια που προεξέχουν. Ρίξτε ομοιόμορφα το υπόλοιπο κουρκούτι στην κορυφή της φόρμας. Μεταφέρετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 50- 60 λεπτά.
- Αφήστε το να σταθεροποιηθεί στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει για άλλα 15 λεπτά.
- Προαιρετικά: πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και κόψτε το σε φέτες για να το απολαύσετε.