Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού αμύγδαλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού πεκάν
  • 1 κ. σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • Ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • Για την κρέμα τυριού:
  • 200 γρ. τυρί cottage
  • 1/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι με γεύση βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 3 κ. γλ. ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 3 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γλ. απλό αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώστε δύο φορμάκια για μίνι μάφιν με 12 θέσεις και χωρητικότητα 1 1/2 κουταλιά της σούπας. Στρώστε τη βάση και τα πλαϊνά κάθε τρύπας με δύο κομμάτια χαρτιού ψησίματος.
  2. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και τα πεκάν σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τα μέχρι να ψιλοκοπούν. Προσθέστε το λάδι και το μέλι. Επεξεργαστείτε μέχρι το μείγμα να δέσει. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε έτοιμη τρύπα, πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού για να συμπιεστεί. Βάλτε το στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την κρέμα.
  3. Για να φτιάξετε την κρέμα σκουπίστε τον επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετήστε το τυρί cottage, το γιαούρτι, το αυγό και το μέλι στον επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαστείτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Προσθέστε τη φλούδα λεμονιού, το χυμό και το αλεύρι. Επεξεργαστείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Γεμίστε ομοιόμορφα τις προετοιμασμένες βάσεις με κουτάλι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
  6. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσουν.
  7. Σερβίρετε πασπαλισμένα με ξύσμα λεμονιού και ζάχαρη άχνη.