Υλικά
- 12 αυγά
 - 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
 - 2 μπαστουνάκια σέλινου
 - Για το πέστο:
 - 1 φλ. τσαγιού βασιλικό
 - 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 - 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
 - 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν φθηνότερο ξηρό καρπό όπως κάσιους ή καρύδια)
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 1/4 κ. γλ. αλάτι
 
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πέστο στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
 - Για να βράσετε τα αυγά, τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό.
 - Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε τα να καθίσουν για 12 λεπτά.
 - Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε σουρωτήρι. Ρίξτε κρύο νερό πάνω από τα αυγά μέχρι να μην είναι πλέον ζεστά.
 - Μόλις τα αυγά κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
 - Κόψτε το σέλινο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αυγά, το σέλινο, το γιαούρτι και όλο το πέστο. Ανακατέψτε καλά.
 - Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
 - Σερβίρετε ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.