Υλικά
- 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες και μαγειρεμένες
 - 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
 - 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
 - 3 κ. σ. μη αρωματισμένο ξίδι ρυζιού
 - 2 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
 - 2 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
 - 1/4 κ. γλ. ζάχαρη
 - 3 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
 - 2 αβοκάντο, σε κύβους
 - 2 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
 - 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
 - Λευκό ή/και μαύρο σουσάμι, για το σερβίρισμα
 - Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τα έλαια, το τζίντζερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
 - Προσθέστε τις γαρίδες και το μαρούλι και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
 - Προσθέστε αβοκάντο, αγγούρια και κρεμμυδάκια και πασπαλίστε με σουσάμι.
 - Σερβίρετε με φέτες λάιμ.