Υλικά
- 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες και μαγειρεμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ. σ. μη αρωματισμένο ξίδι ρυζιού
- 2 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. ζάχαρη
- 3 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
- 2 αβοκάντο, σε κύβους
- 2 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
- Λευκό ή/και μαύρο σουσάμι, για το σερβίρισμα
- Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τα έλαια, το τζίντζερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τις γαρίδες και το μαρούλι και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
- Προσθέστε αβοκάντο, αγγούρια και κρεμμυδάκια και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Σερβίρετε με φέτες λάιμ.