Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
  • 2 κ. σ. και 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε νερό
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε 4 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε τις φαρφάλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ντοματίνια, το πιπέρι και το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε, περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και τα ντοματίνια να αρχίσουν να διαλύονται, περίπου 6 λεπτά.
  4. Ρίξτε το μείγμα ντομάτας στο μπολ με τα ζυμαρικά, και ανακατέψετε να πάει παντού. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Γαρνίρετε με επιπλέον μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.
  5. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα ζυμαρικών στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για καλύτερη γεύση, αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρετε.