Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. σκόνη εσπρέσο
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 1/2 κ. σ. βούτυρο, ή όσο χρειάζεται
  • 5 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το γάλα, την κολοκύθα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  2. Χτυπήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν. Λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί.
  4. Ζεστάνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μείγμα με μεγάλες κουταλιές, για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά.
  5. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Σερβίρετε τις τηγανίτες (pancakes) ζεστές με βούτυρο κανέλας και σιρόπι σφενδάμου.