ΔΝΤ: Απόφαση των ελληνικών αρχών η πρόωρη αποπληρωμή

«Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:46
21/03/2019
ΔΝΤ: Απόφαση των ελληνικών αρχών η πρόωρη αποπληρωμή
2
loading

Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη πορεία» όσον αφορά τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη, υποστήριξε ο εκπρόσωπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, διευκρινίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Κληθείς να σχολιάσει αν η «αδύναμη πειθαρχία πληρωμών», που επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, αποτελεί ένα πολιτισμικό χαρακτηριστικό ή μια κληρονομιά της κρίσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου περιορίστηκε στο να επαινέσει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Και τα εύσημα για αυτό (καλύτερη πορεία) πηγαίνουν στις ελληνικές αρχές και τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι έχουν επιδείξει μεγάλη επιμονή και υπομονή για να προωθήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις [...] Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσουν το βάθος της κρίσης που βρέθηκε μπροστά του», σημείωσε ο κ. Ράις.

Όσον αφορά το θέμα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ, ξεκαθάρισε πως αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβουν οι ελληνικές αρχές, προσθέτοντας, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους άλλους επίσημους πιστωτές στις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Τέλος, αναγνώρισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ

    ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ,ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ,ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ!!!

  2. avatar Α.Λ.

    Έξω από το ευρώ και την ΕΕ και ούτε φράγκο στους τοκογλύφους δανειστές. Διαγραφή του ληστρικού χρέους, να δούνε αυτοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει