Ως ένα τεράστιο βήμα φυγής προς τα εμπρός για τον κατασκευαστικό όμιλο της Intrakat χαρακτηρίζεται από το πρακτορείο Bloomberg η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας Άκτωρ. Σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση η στρατηγική αυτή κίνηση θα επιτρέψει στον όμιλο να εδραιώσει τη θέση του ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη, στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο από projects που ξεπερνούν σε αξία τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου, η σταθερή δέσμευση της Intrakat στην στρατηγική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την έχει ωθήσει στο να έχει μια δυναμική παρουσία σε πολλούς κλάδους και να έχει αναπτύξει φιλόδοξα σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της, τα προσεχή χρόνια. Ως ένα ακόμη παράδειγμα της προσήλωσης του ομίλου στη διαμόρφωση ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία πρώτης γραμμής, φέρει μάλιστα την πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στο νησί της Μυκόνου Συν τοις άλλοις, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το πολυτελές «Xenodoxeio Milos», ένα νέο 5στερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, όπως σημειώνει το Bloomberg, ο όμιλος είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη διαδικασία προσφορών για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συστήνοντας μια κοινοπραξία με την BRISA, μια επιφανής ευρωπαϊκή εταιρεία με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

Επίσης, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, η Intrakat Group οδηγείται σε στρατηγικές επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αναμένεται να αποτελέσουν κομβικό μοχλό ανάπτυξης και επενδύσεων. Διαθέτοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1,8 GW αλλά και αποθήκευσης ενέργειας ύψους 0,7 GW, ο όμιλος θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες των παράκτιων αιολικών πάρκων συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία με αναγνωρισμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα.

Ακόμη, η Intrakat στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο του real estate και σε τουριστικές υποδομές, με την ανάπτυξη νέων πολυτελών ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Κρήτη, αλλά και η Αθήνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το σημαντικό βήμα που κάνει η Intrakat Group εδραιώνοντας τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η εξαγορά αυτή θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τις δυνατότητες μας και το γεωγραφικό μας εύρος διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευση μας στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας» σχολίασε χαρακτηριστικά, στο πρακτορείο Bloomberg, ο CEO του ομίλου, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η εξαγορά της Άκτωρ σύμφωνα με τους αναλυτές, σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Intrakat και την έμφαση που δίνει σε στρατηγικές επενδύσεις και σε μια καθαρή κατεύθυνση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και θα εδραιώσει τη θέση του Ομίλου ως «market leader» στην Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια. Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την ακλόνητη προσήλωση της εταιρείας στη διεύρυνση της παρουσίας της σε πολλούς κλάδους, ενώ παράλληλα εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος παίκτης της χώρας στην αγορά των κατασκευών και των υποδομών.

«Απευθυνόμενη προς τους εταιρικούς επενδυτές και όσους επιζητούν εταιρείες με αναπτυξιακές δυνατότητες, η Intrakat σκοπεύει να ανταποκριθεί στη δέσμευση της για στρατηγικές επενδύσεις, μια καθαρή κατεύθυνση και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλούς κλάδους, επιβεβαιώνοντας τη θέση που έχει ως κυρίαρχη δύναμη της Ελλάδας στον κλάδο των κατασκευών», καταλήγει το πρακτορείο ειδήσεων.