Στην Ελλάδα, σήμερα, λειτουργούν περίπου 1.000 δικηγορικές εταιρείες. Το 2021, ο συνολικός τζίρος όλων αυτών των εταιριών ήταν 1 δισ. ευρώ. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η 100η δικηγορική εταιρεία διεθνώς, το ίδιο διάστημα είχε ανάλογο κύκλο εργασιών, 1 δισ. ευρώ. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα, και σε μία από τις μακροβιότερες δικηγορικές εταιρείες της χώρας μας: η Ζέπος & Γιαννόπουλος συμπληρώνει φέτος 130 χρόνια πορείας.

Τα τελευταία επτά χρόνια, από το 2016, έχει καταφέρει να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της αλλά και τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού της. Η Ζέπος & Γιαννόπουλος απασχολεί σήμερα 118 δικηγόρους, 14 οικονομολόγους και 82 άλλους επαγγελματίες. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, διαθέτοντας ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που εξυπηρετεί όλο το φάσμα των νομικών και φορολογικών αναγκών τους στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διαθέτει έναν ισχυρό διεθνή προσανατολισμό, όπως προκύπτει από το προφίλ των πελατών της, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αλλοδαπές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Η Ζέπος & Γιαννόπουλος συμμετέχει σε βασικούς τομείς που κινούν την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα έργα και τις συναλλαγές που υλοποιούνται στη χώρα, με το 55% των υπηρεσιών της τιμολογείται στο εξωτερικό.

Έργα και πελάτες

Η εταιρεία συμμετείχε σε έργα, όπως:

  • Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
  • Αττική Οδός
  • Γήπεδο Βοτανικού
  • Περιφερειακά αεροδρόμια
  • Γραμμή 4 Αττικό Μετρό

Παράλληλα, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έργα ενέργειας, τεχνολογικά, του τραπεζικού τομέα, της αγοράς ακινήτων, τουριστικά, του κλάδου των τροφίμων, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και των start-ups. Πελάτες της, μεταξύ άλλων είναι οι Microsoft, Amazon, Facebook, Deutche Telekom, Spotify, Nova, TUI, Mondelez, Unilever, Disney, Netflix, Universal, Paramount.

Η εταιρεία κινείται σε διεθνές επίπεδο διατηρώντας συνεργασίες με δικηγορικές εταιρείες σε περισσότερες από 75 χώρες και χάρη στην τεχνογνωσία και μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της, η Ζέπος & Γιαννόπουλος συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο – σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τη διαφάνεια.

«Είμαστε υπερήφανοι που στα 130 χρόνια πορείας έχουμε καταφέρει να μείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του επιχειρείν, όπως το αντιλαμβανόμαστε, το οποίο οφείλει να διέπεται από διαφάνεια και ακεραιότητα. Παράλληλα, συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη, υιοθετώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, και προσαρμοζόμαστε στο διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες μας», σημειώνει ο Δημήτρης Ζέπος, Διαχειριστής Εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος.

«Προτεραιότητά μας παραμένει η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πελάτες μας και η οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων που χαρακτηρίζονται από εμπιστοσύνη. Την ίδια δέσμευση έχουμε και απέναντι στους ανθρώπους μας ως εργοδότες της νέας γενιάς, επενδύοντας σε αυτούς. Καθώς κινούμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον, αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και είμαστε σε θέση να εφαρμόζουμε καινοτομίες τόσο σε επίπεδο νομικής σκέψης όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας που μας εξασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη», δηλώνει ο Γεράσιμος Γιαννόπουλος, Συν-Διαχειριστής Εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος..