«Οι Αραβες επενδυτές είναι φυσικό να διαβλέπουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Τους καλοδεχόμαστε και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά με ασφάλεια» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας που είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί την πύλη εισόδου των αραβικών χωρών προς της Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές βρίσκονται σε καλό επίπεδο, όμως μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το 2013 οι εισαγωγές της Ελλάδας από τις αραβικές χώρες έφτασαν τα 3,5 δισ. ευρώ και αποτελούν περίπου το 7,6% του συνόλου των εισαγωγών μας. Την ίδια χρονιά, οι ελληνικές εξαγωγές προς αραβικές χώρες ανήλθαν σε 3,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 12,4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

«Γνωρίζω πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες, ιδίως σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο και η ναυτιλία ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα ιδίως σε τομείς όπως είναι η ενέργεια και ο τουρισμός» είπε ο υπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.