Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας δήλωσε ότι θεωρεί πως υπάρχουν όρια στο βαθμό του συντονισμού μεταξύ κεντρικών τραπεζών του κόσμου και εξέφρασε τον σκεπτικισμό του σχετικά με τους συγκεκριμένους στόχους ανάπτυξης που τίθενται από την Ομάδα G20.

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πιθανώς να συμφωνήσουν στο να τεθεί ένας φιλόδοξος στόχος για την ταχύτερη παγκόσμια ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των υπουργών Οικονομικών, όπου οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες καλούνται επίσης να συντονίσουν τις πολιτικές προκειμένου να αποφευχθούν οι «εκπλήξεις» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Είμαι επιφυλακτικός για το συντονισμό της νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο της συνάντησης των G20», δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γιενς Γουίντμαν.

Ο συντονισμός αυτός ήταν δύσκολος να επιτευχθεί διότι κάθε κεντρική τράπεζα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με τις δικές της οδηγίες, αν και κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν παρακολουθούν τις συνέπειες των ενεργειών τους σε άλλες χώρες, αναφέρει το Reuters.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες της G20 για τη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την μελλοντική εξέλιξη γύρω από την απασχόληση, ωστόσο είπε ότι η προοπτική να τεθούν ποσοτικοί στόχοι ανάπτυξης σε επίπεδο G20 είναι «κατά την άποψή μου προβληματική».

Προέτρεψε επίσης τις αναδυόμενες χώρες να προβούν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πρόσφατης αστάθειας των αγορών.