«Στο προηγούμενο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής για πρώτη φορά μπήκε η πρόβλεψη μείωσης φορολογικών συντελεστών εάν η χώρα επιτύγχανε τους δημοσιονομικούς της στόχους. Υπήρξε συστηματική και μεθοδική εργασία. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ότι, μετά από αυτή την προσπάθεια και την προσωπική προσπάθεια του ιδίου του Πρωθυπουργού, επιτυγχάνεται μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης από 23% στο 13% για πέντε μήνες», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε πως «αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι όλοι μας να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη συμμόρφωση, που σημαίνει αύξηση των εσόδων και με τη σταθερή και συνεχή δημοσιονομική ισορροπία θα μας φέρει τους χαμηλότερους συντελεστές όπως έγινε σήμερα. Και κάτι άλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Η πεντάμηνη περίοδος εφόσον επιτύχει το εγχείρημα θα συνεχιστεί. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Είναι πεντάμηνη περίοδος, αλλά είναι στο χέρι μας να γίνει σε μόνιμη βάση. Νομίζω ότι ήταν αίτημα όλων. Και είναι αίτημα που έχει έρθει σε μία ευτυχή κατάληξη», σημείωσε.