Από τις 17 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι κοινή αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Λίβιου Βοϊνέα, παρακολούθησε τις εργασίες του ECOFIN στις Βρυξέλλες, τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής που έγινε πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ECOFIN «τα κράτη μέλη έδωσαν ομόφωνα θετική γνώμη σχετικά με το αίτημα της Ρουμανίας για να συναφθεί ένα νέο (προληπτικού χαρακτήρα) πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

«Στη συνεδρίαση υπήρξε συμφωνία για την επίσκεψη κοινής αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι για να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές. Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Η επίσημη απόφαση για το προληπτικό πρόγραμμα πρέπει να ληφθεί από το συμβούλιο ECOFIN στις 15 Οκτωβρίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.