Αλλάζουν από σήμερα οι χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Σε ισχύ οι αυξημένες προμήθειες για συναλλαγές μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:11
22/07/2019
Αλλάζουν από σήμερα οι χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών
2
loading

Πιο ακριβά γίνονται από σήμερα Δευτέρα τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους με τις χρεώσεις να φτάνουν και έως 3 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας ξεκινά σήμερα Δευτέρα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική. Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χαχα

    Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χωρες έχεις ενα ελεύθερο 10 αναλήψεων μηνιαίως απο ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Ευνόητο διοτι η τράπεζα σου δεν εχει παντού δίκη της ΑΤΜ. Αυτη ειναι μια σωστή και λογική πράξη. Όλα τα αλλα κόλπα του έλληνα τραπεζίτη \" άρπα κολα\" ειναι σκέτη απάτη και κλοπή.

  2. avatar SteliosK

    H Ευρωπαϊκή Ένωση τους υποχρέωσε να μεταχειρίζονται όλους τους πολίτες της ΕΕ το ίδιο και αυτοί αντί να σταματήσουν να χρεώνουν υπέρογκα ποσά τους ξένους προτίμησαν να χρεώσουν υπέρογκα ποσά και τους Έλληνες. Με την δικαιολογία οτι τα ΑΤΜ έχουν υψηλό κόστος...μας δουλεύουν κανονικότατα. Σαν να λέμε αντίστοιχα όταν η ΕΕ επέβαλε το roaming εντός ΕΕ να είναι όπως και στην Ελλάδα, τότε οι εταιρίες κινητής να έβαζαν χρεώσεις όπως του roaming και στους Έλληνες. Πιο ξεφτίλα πεθαίνεις...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει