Ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες

Έως αύριο το περιθώριο για την εξόφληση των χρεών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:09
28/02/2012
Ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες
7
loading

Ηλεκτρονικά ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου έστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα e-mails που έλαβαν οι φορολογούμενοι καλούνται εντός προθεσμίας, μόλις δυο ημερών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο, να προσέλθουν στην εφορία για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα-ειδοποιητήρια... υπενθυμίζεται η οφειλή που έχει ο κάθε φορολογούμενος και με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να οδηγήσει όσο τον δυνατόν περισσότερους οφειλέτες στο ταμείο του Δημοσίου για να εξοφλήσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στις εφορίες βρίσκεται ήδη η εγκύκλιος με τις οδηγίες της νέας ρύθμισης και η υπουργική απόφαση με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως 24 δόσεις και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις.

Η υποβολή της σχετικής αίτησης και των δικαιολογητικών κανονικά λήγει αύριο αλλά στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να παρατείνουν την προθεσμία ώστε και οι υπόχρεοι να διευκολυνθούν, αλλά και το Δημόσιο να ενισχύσει τις εισπράξεις του.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το Δημόσιο θα πρέπει φέτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά και να βάλει στα ταμεία το 20% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2012.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar an

  Μας παρακρατούν φόρο από το μισθό μας, όταν αγοράζουμε κάτι πληρώνουμε φόρο, έχουμε δημοτικά τέλη (φόρος είναι και αυτός) ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αέριο πέρα από τον ΦΠΑ, χαράτσι στη ΔΕΗ (φόρος) πέρα από τον ΦΠΑ κατι άλλα ειδικά τέλη (φόροι), τέλος επιτηδεύματος, έκαστη εισφορά (άλλος φόρος) γιατί θα ξαναφορολογηθούμε; το σύνταγμα δε λέει ρητά ότι τα εισοδήματα φορολογούνται μία φορά; δε πλήρωσα τα κέρατά μου στην εφορία όταν αγόρασα το σπίτι; τι στο καλό είναι όλα αυτά;

  1. avatar pp

   Εδώ θα τροποποιήσουν το σύνταγμα για να λέει ότι πρώτιστο μέλημα του κράτους είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών (κι όχι η ευημερία και η ασφάλεια των πολιτών, όπως λέει τώρα) , και αναρωτιέσαι τι λέει το σύνταγμα για τα εισοδήματα? λεπτομερειούλες ....

  2. avatar an

   έκτακτη εισφορά... μάλλον άτακτη

 2. avatar Stavros Aktidis

  ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ (ΜΕ ΤΑΧΑΡΑΤΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΟΥΦΟΥΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΩΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΙ ΕΣΩΔΑ

 3. avatar pp

  άστους να στέλνουν ... πού να βρω να τους πληρώσω? μήπως πρόκειται να πλουτίσω αύριο και δεν το ήξερα?

 4. avatar m/s

  Το στείλανε σχεδόν σε όλους, είτε χρωστάς, είτε δεν χρωστάς - για να'ναι μέσα.... Αυτή τη γελοιότητα την ονομάζουν ενημέρωση και βγάζουν και δελτία τύπου που αναφέρουν "πόσες [..]" έκαναν σήμερα !!!

  1. avatar kiekeboe

   .Φετος , και γώ περίμενα τόσα χρόνια λέω φέτο θα μου το φέρει ο μεγαλόψυχος θεός να δώ ενα ραβασάκι Αγιου Βαλεντίνου με καρδούλες γατούλες φιλιά απο κραγιόν και ενα "σ'αγαπάω" ζωγραφιστό σε ενα φακελάκι εκειμέσα ............ πάλι αρρώστια και ψυχασθένεια μιας σιχαμένης κοινωνίας ? λεφτά ζητάτε πάλι? εισφορές ? εφορίες ? ρε νιώσατε μια φορά ανθρώποι ? αγαπήσατε ? χαρτάκια εφορίας με χιλιοςδυό ακατανόητους κωδικόυς ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει