Η νέα σύμβαση «θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού» που αντιστοιχεί, «σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου» και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της είναι τόσο σφικτό, που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση.

Αυτό υποστήριξε ο ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, μιλώντας στην Καθημερινή.

Ο ίδιος εξέφρασε έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, τονίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή και , επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα. Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας.

Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013, τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.