Ο λογαριασμός του 2012 εκδόθηκε. Φόροι 49,5 δισεκατομμύρια, δηλαδή, 4,8 δις. περισσότερα από το 2011. Ελληνίδες, Έλληνες… ξηλωθείτε! Και μην διανοηθείτε ότι θα αποφύγετε έστω και ένα από τα χαράτσια που σας περιμένουν.
Η εγγύηση του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα επιβληθούν και νέα μέτρα το 2012, ισχύει με μία προϋπόθεση: ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις σε έναν κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος στηρίζεται σε παραδοχές που μπορεί να αμφισβητήσει ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου.

Όπως γράφει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να αυξηθούν 10,7% σε μία χρονιά που το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,8% πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού θα υποστεί μείωση εισοδήματος, ενώ η ανεργία θα εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

Ως είθισται, το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της κάμψης των κερδών τους, θα εισφέρουν 20% λιγότερους φόρους σε σχέση με το 2011. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η μείωση του αφορολόγητου, θα φέρει αυξήσεις στους φόρους που θα κάνουν τους φορολογούμενους να τρίβουν τα μάτια τους.