Μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 καλούνται να εξοφλήσουν τυχόν ανείσπρακτη δόση ασφαλίστρων των ατομικών τους συμβολαίων οι ασφαλισμένοι της International Life, των οποίων τα συμβόλαια έχουν μεταβιβασθεί στην Εθνική ΑΕΕΓΑ.

Οι σχετικές οδηγίες περιλαμβάνονται σε επιστολή η οποία ξεκίνησε να αποστέλλεται από χθες στους πελάτες της International Life από τον ασφαλιστικό διαχειριστή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της International Life (www.inlife.com.gr) έχει αναρτηθεί πίνακας με τα μεταβιβαζόμενα στην Εθνική ατομικά συμβόλαια.

Ο «Πίνακας Μεταβιβαζόμενων Ατομικών Συμβολαίων» περιλαμβάνει όσα ατομικά συμβόλαια την 31/05/2016 πληρούσαν όλα τα παρακάτω κριτήρια:

  • Δεν είχαν «ακυρωθεί» ή «ελευθεροποιηθεί» μέχρι την 31/05/2016, λόγω μη έγκαιρης πληρωμής της τελευταίας δόσης των ασφαλίστρων τους στην ασφαλιστική εταιρία International Life ΑΕΑΖ, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αντίστοιχη Ειδοποίηση Πληρωμής Ασφαλίστρων τους και τους αντίστοιχους όρους του ατομικού συμβολαίου.
  • Δεν είχαν χαρακτηρισθεί μέχρι την 31/05/2016 ως «άκυρα» ή «υπό εξαγορά» ή «ελεύθερα», επειδή η International Life ΑΕΑΖ θα έχει εν τω μεταξύ παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογο ενυπόγραφο αίτημα του Συμβαλλόμενου – Λήπτη της Ασφάλισης του ατομικού συμβολαίου.
  • Δεν είχαν λήξει μέχρι την 31/05/2016 λόγω «θανάτου του κυρίως ασφαλιζόμενου», δηλαδή λόγω θανάτου του ατόμου που ασφαλίζεται με τον Βασικό Κίνδυνο Ζωής, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μέχρι την 31/05/2016 η International Life ΑΕΑΖ είχε παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογη ενυπόγραφη επιστολή ή fax (στο 210-81.19.109) ή email (στο [email protected]).
  • Δεν ήταν την 31/05/2016 σε καθεστώς «Α.Π.Α.», δηλαδή δεν είχε απαλλαγεί ο Συμβαλλόμενος – Λήπτης της Ασφάλισης από την International Life ΑΕΑΖ με κατάλληλη Πρόσθετη Πράξη από την υποχρέωση πληρωμών ασφαλίστρων λόγω Μ.Ο.Α. (Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας για κάθε εργασία) είτε του ιδίου είτε του κυρίως ασφαλιζόμενου.
  • Τουλάχιστον μια από τις ασφαλιστικές καλύψεις του ατομικού συμβολαίου, είτε αυτό είναι «Ζωής» (ασφαλιστικοί κλάδοι Ι.1 ή Ι.2) είτε είναι «Unit Linked» (ασφαλιστικός κλάδος III) να κατατάσσεται στον ασφαλιστικό κλάδο Ι.3 του άρθρου 5 του Ν. 4364/2016, δηλαδή προβλέπει ασφαλιστικές παροχές σε ασφαλιζόμενο άτομο τουλάχιστον ενός από τους παρακάτω τύπους (ομοειδείς ομάδες καλύψεων):

-α΄βάθμιας περίθαλψης από αιτία ασθένειας ή

-β΄βάθμιας περίθαλψης από αιτία ασθένειας ή

-«Εν Υγεία Υπερπροστασία», δηλαδή κάλυψη σοβαρών ασθενειών ή

-Σοβαρές Ασθένειες

-Νοσοκομειακό επίδομα από αιτία ασθένειας ή

-Κάλυψη επείγουσας μεταφοράς ή

-«Εν Υγεία Επίδομα Χειρούργου» από αιτία ασθένειας, δηλαδή καταβολή χειρουργικού επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας από ασθένεια.