Εντατικοποίηση των ελέγχων για πλήρη εξάλειψη της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΣΔΟΕ .

Κάλεσε μάλιστα τους εργαζομένους να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι κι επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000.

Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700.000.000 ευρώ.

«Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κατάλογο με κέντρα διασκέδασης και άλλα μαγαζιά (μπαρ και εστιατόρια), στα οποία, ύστερα από ελέγχους, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.

Επίσης, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις θερινές εξορμήσεις στα νησιά, οι οποίες πρόκειται να εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Τέλος, έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστεί ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.