Περισσότερες από 5.200 ευχές για ένα καλό ταξίδι στη ζωή, δέχθηκαν τα χελωνάκια που γεννήθηκαν φέτος το καλοκαίρι και δεν ήταν από τους επισκέπτες των παραλιών! Ήταν από τους 2.500 προσκόπους που γιόρτασαν τα 100 χρόνια του προσκοπισμού στην Ελλάδα με μια μοναδική κατασκήνωση.

Το Πανελλήνιο Τζάμπορυ πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Καμμένα Βούρλα και εκτός από τους συμμετέχοντες σε αυτό, ακόμη 2.700 άτομα επισκέφθηκαν έστω και για λίγες ώρες το Ελληνικό Χωριό, ένα ολοζώντανο χωριό με την πλατεία, τα εργαστήρια του, το πανηγύρι του και με άρωμα από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το χωριό κλήθηκε και ο ΑΡΧΕΛΩΝ να παρουσιάσει το έργο του, γιατί εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αυτό ο χώρος λειτούργησε και ενημερωτικά για σημαντικά ζητήματα που ενδιαφέρουν τους νέους και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτά. Συμβολικά κάθε επισκέπτης αφιέρωσε ένα χελωνάκι με το όνομα του, στον ΑΡΧΕΛΩΝ με μια ευχή και την υπόσχεση όταν χρειαστεί, να βοηθήσουν αποτελεσματικά στις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η γωνιά του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτούργησε με τους εθελοντές Κωνσταντίνο Λυγερό και Αθηνά Τσεκούρα, ενώ ως επισκέπτες ήρθαν και ο Ηλίας Πίτσικας και ο Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ. (Α.Τ.)
πηγή: ΑΡΧΕΛΩΝ