Οι πράσινες οικονομίες στα βαλκάνια και η ανάπτυξη πράσινων θέσεων εργασίας, κυρίως στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της γεωργίας και του τουρισμού, είναι στο επίκεντρο της τριήμερης Συνδιάσκεψης των Πράσινων που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου στα Σκόπια.

Η συνδιάσκεψη, διοργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συμμετέχουν εκπρόσωποι από 15 κόμματα και κινήματα Πρασίνων από την Ευρώπη.

Στη συνδιάσκεψη μίλησαν και δύο ευρωβουλευτές από την ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων, η Μαράγια Κορνέλισεν από την Ολλανδία και ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο κ.Τρεμόπουλος μάλιστα σημείωσε: «Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε νέο πυρηνικό αντιδραστήρα και κάθε νέα καλλιέργεια μεταλλαγμένων. Αγωνιζόμαστε για Βαλκάνια ελεύθερα, τόσο από πυρηνικά όσο και από γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς». Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της πρόσφατης συμφωνίας για το Πάρκο Πρεσπών και σημείωσε ότι πρέπει να επιτευχθούν αντίστοιχες συμφωνίες για τον Αξιό ποταμό και για τη λίμνη της Δοϊράνης.