Ο Κηφισός «αναπνέει» ακόμα, παρά την περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, αφού στο ύψος από το νοσοκομείο των Αγίων Ανάργυρων και πάνω ερευνητές εντόπισαν έναν ποταμοκέφαλο μήκους 31 εκατοστών, καθώς και άλλους πληθυσμούς μικρών ψαριών.

Ύστερα από 2 δειγματοληπτικές επισκέψεις της ιχθυολογικής ομάδας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών στον ποταμό Κηφισό, αποδείχθηκε ότι το ποτάμι ακόμα αναπνέει!
Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε πουθενά το απειλούμενο ενδημικό είδος, που είχε καταγραφεί κατά το παρελθόν στον Κηφισό, το Αττικόψαρο. Προς το παρόν, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς με ασφάλεια, ότι το Αττικόψαρο εξαφανίστηκε, αλλά ούτε και να πει κάποιος με σιγουριά το πώς βρέθηκαν τα ψάρια στον ποταμό. Οι ερευνητές πιθανολογούν, ότι ίσως κάποιοι να εισήγαγαν τα ψάρια στο ποταμό.

Ο Κηφισός δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, αξίζει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του και να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που τον υποβαθμίζουν. Τώρα όλοι γνωρίζουμε πως ο Κηφισός αναπνέει…

Πηγή: oikoinfo