Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο 18 άγριων ασιατικών ελεφάντων και οι ινδικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Οι ντόπιοι υποψιάζονται πως η τραγωδία ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνούς.

Σπαρακτικές εικόνες με τα νεκρά ζώα, ανάμεσα στα οποία φέρεται να είναι και αρκετά μικρά, κυκλοφόρησαν στο  Twitter.

«Βαθύς πόνος για τον θάνατο 18 ελεφάντων χθες βράδυ λόγω ισχυρής καταιγίδας με κεραυνούς», έγραψε σε ένα μήνυμά του ο Parimal Shuklabaidya, ο υπουργός Δασών του κρατιδίου Άσαμ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως θα επισκεφτεί μαζί με ανώτερους αξιωματούχους το σημείο για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση διέταξε μια έρευνα σε υψηλό επίπεδο για το περιστατικό την Παρασκευή.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτη η αιτία του θανάτου των εντυπωσιακών πλασμάτων, ωστόσο αρχικές πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από κεραυνούς. Άλλες αιτίες που θα εξεταστούν είναι κάποια ασθένεια ή η δηλητηρίασή τους.

Κάτοικοι της περιοχής που βρήκαν τους νεκρούς ελέφαντες υποστηρίζουν πως τα ζώα ενδέχεται να σκοτώθηκαν από κεραυνούς αργά την Τετάρτη, καθώς είδαν καμένα δέντρα κοντά στο σημείο.

Δεκατέσσερα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν πάνω σε έναν λόφο, ενώ άλλα τέσσερα βρίσκονταν στους πρόποδές του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή αυτή ζουν περίπου 6.000 ασιατικοί ελέφαντες, το ένα πέμπτο σχεδόν του συνολικού πληθυσμού τους στην Ινδία, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.