Τα απωθημένα δεν κάνουν καλό τελικά και οι Ιάπωνες το αποδεικνύουν περίτρανα. Λόγω αυτών διοργάνωσαν ένα από τα πλέον περίεργα φεστιβάλ, στο οποίο αναπαριστούν σφαγές φαλαινών!

Οι συμμετέχοντες πολλοί και όλοι «ντυμένοι» με λωρίδες πανιών. Θύμιζαν κάτι από παλαιστές του σούμο -καθώς κάλυπταν… λίγα σημεία του σώματος τους, μεταξύ αυτών και το μέτωπο. Μόνο που τα υφάσματα ήταν όλα σε κόκκινο χρώμα. Στη… γιορτή που διοργανώνεται στο Ναγκάτο, οι αντιδράσεις είναι βίαιες.

Οι ντόπιοι μπαίνουν σε βάρκες και αρχίζει το κυνήγι των θαλάσσιων θηλαστικών -που είναι ψεύτικα βέβαια- με στόχο την τελική… σφαγή, κάτι το οποίο θα ήθελαν πολύ να πράξουν και στη πραγματικότητα, αλλά οι νόμοι της Ιαπωνίας δεν τους επιτρέπουν ούτε καν το κυνήγι τους.

Στη συνέχεια, προσπαθούν να τις παγιδεύσουν με δίχτυα και να τις δέσουν με σκοινιά, αλλά και να τις ναρκώσουν. Πάντως, διαθέτουν και τα κατάλληλα σπαθιά για τον σφαγιασμό. Η τελετή δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Αφού αιχμαλωτίσουν τη φάλαινα και τη δέσουν, τη βγάζουν τραβώντας τη προς την ακτή, όπου την αφήνουν στη στεριά φωνάζοντας πανηγυρικά συνθήματα. Άλλοι κρατούν έναν μεγάλο δίσκο όπου πάνω έχουν ένα μωρό φάλαινας –ούτε αυτό αληθινό- και στη συνέχεια οι κυνηγοί και οι γηραιότεροι, που δε έχουν λάβει μέρος στο φεστιβάλ, ξεκινούν να τραγουδούν υψώνοντας τα χέρια.