Γιατί να κάνεις τη μεγάλη διαδρομή αν μπορείς να κόψεις δρόμο; Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι ελέφαντες στις φωτογραφίες που ακολουθούν, από το Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότιο Αφρική.

Για να φτάσει συντομότερα στον πολυπόθητο νερόλακκο το κοπάδι αυτό των ελεφάντων επέλεξε να κάνει μια παράκαμψη και να κατέβει από τις όχθες του ποταμού Sabie.

Και μάλιστα αντί να ρισκάρουν να κατέβουν με τα πόδια, οι ελέφαντες επέλεξαν να… τσουλήσουν με την κοιλιά και τα πλευρά τους!

Εξήντα στον αριθμό, οι ελέφαντες κύλησαν ο ένας μετά τον άλλο και σε λιγότερο από είκοσι λεπτά πλατσούριζαν ευτυχισμένοι.

Τη σκηνή απαθανάτισε στο φακό του ο ερασιτέχνης φωτογράφος Christophe Beaudufe που έκανε σαφάρι όταν πρόσεξε το ασυνήθιστο θέαμα.

«Οδηγούσα όταν είδα τους ελέφαντες να κάνουν ‘τσουλήθρα’ στην όχθη του ποταμού», δήλωσε ο 50χρονος στη Daily Mail. «Αρχικά νόμισα πως είχαν χάσει την ισορροπία τους αλλά εκείνοι συνέχιζαν να τσουλάνε, σαν παιδιά σε παιδική χαρά! Κανένας δεν έπεσε, όλοι ήξεραν πώς να γλιστρήσουν ακουμπώντας στο πλευρό τους και με τεντωμένα τα πόδια τους μπροστά», πρόσθεσε.


Δείτε τις φωτογραφίες…