Τη φροντίδα των ειδικών, των κτηνιάτρων δηλαδή αλλά κι ενός… οδοντιάτρου, απολαμβάνει η Elena, η εικονιζόμενη χελώνα που ανήκει σε απειλούμενο είδος, στο Turtle Hospital στην περιοχή Florida Keys των ΗΠΑ.

Η Elena πιθανότατα χτυπήθηκε από σκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο καβούκι της όπου δημιουργήθηκε ένα σπάσιμο 25 εκατοστών.

Ο οδοντίατρος Fred Troxel χρησιμοποίησε συγκολλητικό οδοντοστοιχίας για να ενώσει τις δύο ορθοπεδικές μεταλλικές πλάκες που τοποθετήθηκαν στο καβούκι της.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έβρισκε τι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να συγκολλήσει το καβούκι της χελώνας και τον ρώτησε αν μπορούσε να βοηθήσει. Εκείνος σκέφτηκε το συγκολλητικό οδοντοστοιχίας και μέχρι στιγμής η επιλογή τον έχει δικαιώσει.

Η Elena νοσηλεύτηκε για περισσότερο από ένα μήνα στο νοσοκομείο αυτό, όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ειδικοί της χορήγησαν αντιβιωτικά και βιταμίνες ενώ την τάιζαν καθημερινά με σωληνάκι.

Μέσα στην εβδομάδα η χελώνα άρχισε να τρέφεται και πάλι μόνη της γεμίζοντας ελπίδες και αισιοδοξία τους κτηνιάτρους που την παρακολουθούν.

Δείτε τις φωτογραφίες