Αντιμέτωποι με εικόνες από μπαζωμένα ρέματα που προκάλεσαν κάποιοι χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις, ήρθαν τα συνεργεία του δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Το μείζον θέμα της αλόγιστης και ασύδοτης συμπεριφοράς, ορισμένων ασυνείδητων που με τις πράξεις τους θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρα χωριά και πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο πλημμύρας, επανέρχεται στο προσκήνιο στην κρητική ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, χώματα, αδρανή υλικά, μπάζα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται μέσα στα ρέματα που αντιμετωπίζονται σαν μεγάλες χωματερές. Στη Γόρτυνα, το βάρος έπεσε στον καθαρισμό των ρεμάτων που διέρχονται μέσα από τους διάφορους οικισμούς.

Τις προηγούμενες ημέρες τα μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας καθάρισαν την κοίτη του Λιθαίου ποταμού, στο ύψος της γέφυρας της Μητρόπολης, ενώ ανάλογες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο ρέμα της Βαγιονιάς, που επί σειρά ετών είχε αφεθεί στην μοίρα του, με αποτέλεσμα να έχει μπαζωθεί από χώματα και άλλα αδρανή υλικά.

Οι χειριστές στα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες πριν αρχίσει η βαρυχειμωνιά. «Σαν δημοτική αρχή, παρά τα μύρια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα οποία έχουν αποτέλεσμα πολλές φορές να μην έχουμε να βάλουμε ούτε καύσιμα στα μηχανήματα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις και να εκτελούμε έργα που έχουν προληπτικό χαρακτήρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της περιοχής Κώστας Τσικνάκης.