Ένα σπάνιο ψάρι έγινε αφορμή για μία παράξενη ιστορία… κλοπής στο θέρετρο Κάμπο Σαν Λούκας, στο Μεξικό.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας από τους πολλούς ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ισχυρίστηκε ότι έπιασε ένα πολύ σπάνιο ψάρι, στα ανοιχτά του Κάμπο Σαν Λούκας. «Ήταν ετοιμοθάνατο, αλλά ακόμη ζωντανό», είπε ο Τζόσουε Μορένο. «Το ανεβάσαμε με κόπο στο σκάφος και το πήγαμε στην ακτή», πρόσθεσε και εξήγησε ότι επρόκειτο για ένα είδος που είχε να δει πολλά χρόνια. Λέγεται luvarus imperialis και μοιάζει με τόνο.

Ωστόσο, η ιστορία του Τζόσουε Μορένο δεν «έστεκε». Και πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ο κυβερνήτης ενός άλλου σκάφους, ο Τζο Εστράντα δήλωσε σε τοπικά Μέσα ότι το ψάρι, για το οποίο έλαβε όλη τη δόξα ο συνάδελφός του, το είχε ψαρέψει ο ίδιος. Επειδή, όμως, δεν ήθελε να επιστρέψει στην ακτή, αποφάσισε να το δώσει στον Μορένο για να το πάει εκείνος στο λιμάνι.

Ο Μορένο πράγματι προσφέρθηκε, αλλά τελικά… οικειοποιήθηκε το ψάρι, το πούλησε στην αγορά και ήταν ένας από τους πολλούς που απόλαυσαν ένα από τα υπέροχα φιλέτα του. Για τον Εστράντα, το μόνο που έμεινε ήταν η ικανοποίηση ότι… τάισε ένα ολόκληρο χωριό.



Το ψάρι μαζί με τον… κλέφτη ψαρά!