Συνολικά έξι δελφίνια έχουν ξεβραστεί τους τελευταίους δύο μήνες στις ακτές της Επανομής στο νομό Θεσσαλονίκης. Ένα από αυτά βρέθηκε την περασμένη Κυριακή ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για έγκλημα χωρίς τιμωρία!

Ο δήμαρχος της Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, δήλωσε ότι: «Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Τα δελφίνια δεν ήταν τραυματισμένα. Δεν ξέρουμε πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο. Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία της περιοχής προχώρησε στην υγειονομική ταφή τους, προκειμένου τα άψυχα θηλαστικά να μη γίνουν εστία μόλυνσης».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Κώστας Χέλμης, άφησε υπόνοιες για εγκληματικές ενέργειες από την πλευρά των αλιέων, που ψαρεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας δυναμίτη. Έχουμε μαρτυρίες κατοίκων, που ακούν εκρήξεις μέσα στο θαλάσσιο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φαίνεται ότι κάποιοι πηγαίνουν να ψαρέψουν και τα δελφίνια, που περνούν ανάμεσα, σκοτώνονται ενώ συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν φωτογραφίες από νεκρά ψάρια από δυναμίτη.

Πηγή: www.econews.gr